fbpx

7-sitsiga bilar

Bilar för stora sällskapet

Sorento

Har du behov av en bil som rymmer upp till 7 personer eller kanske ett stort lastutrymme? Då har vi på Gustaf E Bil några olika modeller som vi kan tipsa om. Välkommen på en provkörning!

Opel Zafira finns i Skövde och Vara.
Kia Sorento finns i Lidköping, Mariestad och Skövde.
Mitsubishi Outlander och Mitsubishi Pajero finns i Skövde.
Peugeot 5008 finns i Vara.


Nya Opel ZafiraOpel_Zafira

 • Det är en fullfjädrad sjusitsig bil, men med körglädje som en mindre bil
 • Mångsidiga stols- och förvaringsmöjligheter
 • Den snygga exteriören och premiuminteriören
 • Sofistikerade hjälpsystem för föraren
 • Ledande LED-kurvbelysning med AFL-teknik
 • Effektiva motorer och växellådor med tysk ingenjörskonst
 • Avancerade uppkopplingsmöjligheter, inklusive Opel OnStar

 

Med det trendsättande FLEX 7® PLUS-stolkonceptet kan du flytta om sätena så att de passar olika kombinationer av personer, bagage och laster. Opel OnStar ger en oslagbar känsla av trygghet, dygnet runt alla veckans dagar. Du kommer åt våra unika tjänster med en knapptryckning, praktiskt taget var som helst i Europa.

Ergonomiskt certifierade stolar (Standard för Business) med ett utskjutbart stöd för låren och ett justerbart ländryggsområde hjälper dig att koppla av på de längsta av långfärder.

Bränsleförbrukning blandad körning 5,2-6,9 l/100 km. CO2-utsläpp 129-161 g/km.

Läs mer om Zafira på opel.se  (öppnas i nytt fönster)


Kia SorentoKia_Sorento

Du kan åka 7 personer eller åka några färre personer och lasta desto mer. Baksätena kan fällas helt eller delvis, allt för bästa säteskombination och bagageutrymme för din resa.

Bakluckan kan öppnas automatiskt när fjärrsignalen från den smarta nyckeln upptäcks. Luckan stängs med en knapptryckning. Både fram- och baksäten är eluppvärmda och framsätena är dessutom utrustade med ventilation (Standard Komfort+). Sorento med utrustningspaket Komfort+ har panoramasoltak som täcker större delen av taket och har en elektrisk manövrerbar rullgardin. Främre delen av soltaket är öppningsbar.

Sorento har smart självparkeringssystem APAS som gör att du endast anpassa hastigheten genom att växla och bromsa (systemet ingår i Komfort+). Sorento 2,2 CRDi finns med manuell- och automatväxellåda.

Bränsleförbrukning blandad körning 5,7-6,7 l/100 km. CO2-utsläpp 149-177 g/km.

Läs mer om Sorento på kia.com  (öppnas i nytt fönster)


Mitsubishi OutlanderOUTLANDER

Kraftfull, dynamisk design och en rad förbättringar, stora utrymmen, hög komfort och bättre ljudisolering gör även långresorna bekväma. Modellen finns med elektroniskt kontrollerad fyrhjulsdrift och många andra praktiska funktioner. Perfekt för en modern familj med ett aktivt liv. Outlander 2,2D Business med läderklädda säten, LED-ljus, Audiopaket, och en tredje sätesrad för totalt sju sittplatser. Med enkla handgrepp ändrar du kupéutrymmet till önskat behov. Med sätena nedfällda sår du ett lastgolv som är hela 168 cm långt.

Outlander levererar den höga prestanda man kan begära av en kraftfull SUV med snabb acceleration och stabil väghållning. Var du än kör så kan du njuta av fördelarna med nästa generation SUV, samtidigt som miljöpåverkan minimeras genom låg bränsleförbrukning och låga CO2-utsläpp.

Dieselmotor med bra bränsleekonimi och vridmoment. Kan kombineras med en 6-växlad manuell växellåda eller en 6-stegad automatlåda.

Varningssystemet varnar dig när din bil närmar sig framförvarande bil för hastigt. Vid stor risk för kollision sker en automatisk inbromsning. En indikation på multi-informationsdisplayen kombinerat med ett larm varnar föraren när bilen är på väg att avvika från körfältet.

Bränsleförbrukning blandad körning 6,5 l/100 km, CO2 -utsläpp 150 g/km.

Läs mer om Outlander på mitsubishimotors.se  (öppnas i nytt fönster)


Mitsubishi Pajeropajero

Mitsubishi Pajero har en naturlig närvaro både på och utanför vägen. Dess kraftfulla profil och självsäkra hållning inger respekt och utstrålar äventyrlighet, för att inte tala om bilens gedigna design och imponerande utseende. Det är kanske inte i första hand i terräng som Pajero huvudsakligen kommer att köras, därför är den också byggd för att smidigt kunna köras på trånga gator.

Interiören balanserar funktionell design och lyxig finish. Störst hänsyn har tagits till att göra din bilfärd så bekväm som möjligt.

Pajero har plats för sju personer annars färdas fem personer bekvämt och möjlighet till mycket bagage bakom andra sätesraden.

Med röstkommando styr du enheten för telefonsamtal, navigation, skicka och ta emot meddelanden så att du kan hålla händerna på ratten och fokusera på vägen.

3,2 liters DI-D (Direct Injection Diesel) motorn med Common Rial ger bättre matning av bränslet, renare avgaser och bättre bränsleekonomi. Det som utmärker motorn är den enorma råstyrkan, 441 Nm vid 2 000 varv/min. Den fungerar utmärkt ihop med den 5-stegade automatiska växellådan.

Bränsleförbrukning blandad körning 9,3 l/100 km, CO2-utsläpp 245 g/km.

Läs mer om Pajero på mitsubishimotors.se  (öppnas i nytt fönster)


Peugeot 5008Peugeot_5008

 • Head-ip-display
 • Backkamera
 • Panoramaglastak
 • Distance Alert

Peugeot 5008 kan anpassas till alla behov och aktiviteter. Alla passagerarsätena kan fällas separat och du kan lätt organisera om bilens interiör beroende på antalet passagerare och deras bagage. Med fem säten uppfällda är den maximala volymen i bagageutrymmet under hatthyllan 823 l (679 l VDA). Ryggstödet på det främre passagerarsätet kan också fällas så att långa föremål på upp till 2,76 meter kan lastas. Bilen har en maximal flexibilitet och utan att man behöver bort ett enda säte.

5008 tar väl hand om sina passagerares komfort. De fällbara borden på framsätenas ryggstöd öppnas uppifrån och ner så att det inte kommer i vägen för benen. Andra radens säten går att ställa in på längden och även lutningen. 5008 här även solskyddsgardiner vid andra och tredje radens säten.

Finns med både bensinmotor (manuell växellåda) och dieselmotor (manuell och automatväxellåda).

Peugeots nybilsgaranti inklusive Assistance gäller i 3 år eller 100.000 km – det som först inträffar. Bränsleförbrukning blandad körning 4,9–6,9 l/100 km. CO2-utsläpp 128–159 g/km. Bilen på bilden kan vara extrautrustad.

Läs mer om 5008 på peugeot.se  (öppnas i nytt fönster)