fbpx

Kia Soul EV – elbil & SUV

Kia Soul EV är en ren elbil som kan snabbladdas till 80% på endast 33 minuter. Körsträckan är upp till 250 km per laddning, lagom långt för  en bensträckare, eller hur?

Du kan provköra Kia Soul EV hos Gustaf E Bil i Lidköping, Mariestad och Skövde men förboka provkörningen för att vara säker på att den är tillgänglig.

Boka nu!

Soul EV
kampanjpris 316.600 kr
(inkl. moms)
Rek. ca. pris 376.600 kr

Metalliclack 5.500 kr

Soul EV frestar med läckra LED-varselljus samt iögonfallande strålkastare och baklyktor. Soul EV är en elbil med snygg interiör, som dessutom delvis är tillverkad av miljövänliga material. Tack vare klassledande prestanda, reducerat vägljud och hög komfort, är Soul EV både rolig och bekväm att köra. Eftersom det här är en SUV så sitter du lite högre, vilket ger en bra trafiköversikt både framåt och bakåt. Soul EV är en miljöbil, vilket betyder att du t ex slipper vägskatt de första fem åren.

Med en topphastighet på 145 km/h och fullt vridmoment vid start, betraktas Kia Soul EV som en pigg elbil. När du saktar ner eller bromsar, tillvaratas energi som du sedan kan återanvända när du accelererar.

Kia Soul EV har det mesta: digital radio, MP3-spelare, navigationssystem och backkamera. För samtliga Kia-bilar med fabriksmonterade navigationer ingår även en 7-årig kartuppdatering som omfattar 6 årliga kartuppdateringar.

Förarmiljön präglas av praktiska och lättmanövrerade funktioner, samt inspirerande miljövänliga materialval från biologiska odlingar. I det omfattande infotainment-systemet kan du kontrollera laddningsstatus, beräkna avstånd och väg till närmaste laddningsstation, justera klimatanläggningen och välja din favoritmusik. För en förfinad ljudkänsla har högtalarna i framdörrarna omgivits med belysning som pulserar i takt till musiken.

Med intuitivt placerade rattreglage kan du manövrera ljudanläggningen och farthållaren utan att ta händerna från ratten.
Du har justerbar styrning och kan välja mellan tre styrlägen beroende på var du befinner dig; Komfort, Normal eller Sport.

När du lägger i backväxeln visas automatiskt backkamerans vy i mittkonsolens display. Däcktrycksövervakning (TPMS, Tyre-Pressure Monitoring System) som varnar när däcktrycket sjunker hastigt eller är för lågt.

Soul EV har en raffinerad kupé där varje millimeter har tagits tillvara för att skapa maximalt utrymme för alla passagerare, och där funktioner ger dig både komfort och säkerhet. Materialvalet i kupén är till stor del levererat från bio-odlingar, vilket innebär att allt från sätesstoppning till mattor är i miljövänligt material.

Ventilerade framsäten (i kombination med läderklädsel)
Båda framsätena är utrustade med ventilation i sittdyna och ryggstöd. Ventilationsfläktarna avger sval luft som hålla dig fräsch under varma dagar, medan sätesvärmen värmer skönt på vintern.

Sätesvärme i baksätet (i kombination med läderklädsel)
Baksätespassagerarna ska självklart också åka bekvämt våra kalla dagar. Därför är även baksätet utrustat med sätesvärme, vilken är justerbar i två steg.

Förvaring
I dagsläget är det här den enda elbilen med SUV-kaross, med ett högre insteg är den lätt att stiga i och ur. Bilens passagerare har gott om plats samtidigt som Soul EV erbjuder flexibla utrymmen för bagage och andra medhavda saker. Baksätet kan delas och fällas framåt 60/40, och värdesaker kan förvaras i den låda som finns under bagageutrymmets golv.

Du kan övervaka prestanda, energiförbrukning mm, på tydliga skärmar monterade i instrumentpanelen och i den ergonomiskt placerade mittkonsolen.
Fordonsinformation visas i en högteknologisk och digital instrumentpanel. 3.5” i OLED (Organisk LjusEmitterandeDiod) och visar hur långt du har åkt med den senaste laddningen, samt hur långt du har kvar innan det är dags att ladda igen.

Soul EV är utrustad med ett virtuellt motorljud, vilket ger dig en bättre känsla för bilens hastighet, samt hjälper medtrafikanter och höra att du kommer.
Läs mer på kia.com

 

Kias 7-åriga nybilsgaranti
Litar man på kvaliteten hos sina bilar så vågar man lämna garantier. Det är därför Kia har branschens längsta nybilsgaranti på hela sju år. Nybilsgarantin följer din bil när den byter ägare. Det är en av orsakerna till att en begagnad Kia har ett så bra andrahandsvärde. Du får dessutom fri assistans och upp till sju års fria kartuppdateringar när du servar din Kia hos en auktoriserad Kia-verkstad.

Läs mer: https://www.kia.com/se/aga/kias-servicelofte/7-ars-nybilsgaranti/

 

Boka provkörning hos Gustaf E Bil nu!

 

Våra Kia-anläggningar (klicka på adressen för att öppna karta i Google Maps)

Lidköping: Truvegatan 5
0510-48 81 97

Mariestad: Hammarsmedsgatan 30
0501-646 10

Skövde: Kaplansgatan 34
0500-44 48 88

 

Priset gäller t.o.m 2019-01-31 och endast specialbeställning, ej lagerbil.