fbpx

Gustaf E Bil ny återförsäljare av Kia i Skövde

Nu utökar Gustaf E Bil sitt sortiment i Skövde och kommer att bli ortens enda återförsäljare av Kia-bilar. Gustaf E Bil har under drygt ett år sålt Kia i Lidköping och Mariestad med framgång och har nu fått uppdraget av generalagenten att ta hand om försäljningen även i Skövde.

– Vi har efter Saabs utgång från marknaden arbetat intensivt med att få in ett volymmärke i sortimentet som är ett passande komplement till Opel och Mitsubishi på anläggningen i Skövde. Inom bolaget är vi mycket stolta att vi lyckats knyta till oss Kia och kommer göra allt för att representera märket på ett så bra sätt som möjligt, säger bolagets VD Johan Sunnemark.

Gustaf E Bil är numera även auktoriserad fullserviceanläggning för Kia i Skövde med serviceverkstad och skadeverkstad. Försäljningen av bilar och verkstaden är redan igång men bolaget arrangerar stor introduktionshelg den 23-24 januari i nyrenoverade lokaler.

  johan_sunnemark_kia_soul

Johan Sunnemark, VD

Gustaf E Bil med huvudkontor i Skövde ägs av Midway Holding AB och har funnits som bilföretag sedan 1947. Företaget har cirka 80 anställda med bilanläggningar i Lidköping, Mariestad, Skövde och Vara med en omsättning på ca 300 miljoner kronor per år. Kia Motors Corporation (www.kia.com/worldwide/) bildades 1944 och är Koreas äldsta biltillverkare. Kias 10 fabriker och monteringsanläggningar i 5 länder producerar över 3 miljoner bilar per år. Bilarna säljs i 150 länder där Kia har ett nätverk med återförsäljare och serviceverkstäder. Kia har idag mer än 49 000 anställda. Kia är huvudsponsor av Australian Open och officiell bilsponsor av FIFA world Cup.

Skrivet den: 2016-01-14