fbpx

Kia till Mariestad

Gustaf E Bil i Mariestad kommer lördagen den 21 februari att starta upp försäljning och verkstad för Kia-bilar. Försäljningsstatistik för 2014 visar att Kia är Sveriges 6:e största bilmärke och är ett av världens snabbaste växande bilmärken.

– Kia kommer även i Mariestad att bli ett mycket bra komplement i vår verksamhet och vi är stolta att vara Kia-återförsäljare på ytterligare en anläggning, säger Mariestads platschef Bengt-Olof Carlsson.

Gustaf E Bil kommer att ha en stor invigningshelg den 21-22 februari för att visa upp nytillskottet.

– Genom Kia kommer vi att få en bilanläggning med ett ännu attraktivare utbud i Mariestad, vilket stödjer vår ambition att ha Skaraborgs ledande bilanläggningar, säger Gustaf E Bils VD Johan Sunnemark.

johan_sunnemark  bengt-olof_carlsson

Johan Sunnemark, VD        Bengt-Olof Carlsson, Platschef

Gustaf E Bil med huvudkontor i Skövde ägs av Midway Holding AB och har funnits som bilföretag sedan 1947. Företaget har cirka 80 anställda med bilanläggningar i Lidköping, Mariestad, Skövde och Vara med en omsättning på ca 300 miljoner kronor per år. Kia grundades 1944 och producerar ca 2 miljoner bilar per år vilket är mer än 3 gånger fler än Volvo. Kia har 13 fabriker i 8 länder och säljs i 172 länder.

Skrivet den: 2015-02-15