fbpx

Gustaf E Bil har sålt anläggningen i Vara till Lidköpings Biltjänst AB

Gustaf E Bil marknadsför och säljer i dag Kia vid sina anläggningar i Skövde, Lidköping och Mariestad. I Skövde marknadsförs och säljs även Opel person- och transportbilar. I Vara har affärsfokus legat på Opel och Peugeot men inte Kia. Ett naturligt steg för att följa strategin att renodla verksamheten, har då blivit att avyttra anläggningen i Vara.

Lidköpings Biltjänst AB bedriver idag framgångsrik verksamhet i Lidköping och ser nu möjligheten att växa ytterligare genom köpet av anläggningen i Vara. Samtliga anställda i Vara kommer erbjudas anställning hos Lidköpings Biltjänst.

– Vi ser Lidköpings Biltjänst AB som en stark ägare som kommer att ha Vara-anläggningen i fokus på ett helt annat sätt än vad som långsiktigt har varit möjligt med Gustaf E Bil som ägare, säger Owe Wedebrand VD Gustaf E Bil AB.

Ägarbytet kommer att äga rum 1 december 2018.

Gustaf E Bil AB med huvudkontor i Skövde har cirka 70 anställda med bilanläggningar på orterna Lidköping, Mariestad, Skövde och Vara med en omsättning på ca 300 miljoner kronor per år. Gustaf E Bil AB har ett av marknadens bredaste och starkaste bilsortiment och säljer cirka 2200 nya och begagnade bilar per år. Företaget är återförsäljare av Opel, Kia, Mitsubishi och Peugeot och auktoriserad verkstad för Chevrolet, Kia, Opel, Opel transport, Mitsubishi, Peugeot, Saab och GM-US.

Skrivet den: 2018-10-18